Pravila privatnosti

Osobni podaci

Osobnim se podatkom smatra svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu, odnosno osobu koja se može identificirati izravno ili neizravno, posebno na osnovi jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet (npr. ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, adresa e-pošte i sl.).

Osobne podatke korisnika i klijenata web stranice Sportkart prikupljat će, obrađivati i koristiti tvrtka vlasnik – SPORTKART d.o.o., AVENIJA DUBROVNIK 15/33, 10000 ZAGREB – u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti. Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluga, poboljšanje kvalitete usluga te informiranja korisnika o postojećim i novim uslugama Sportkart-a.

Pravo na pristup osobnim podacima i Pravo na brisanje i zaborav.

Sportkart se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sportkart-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka EU – GDPR 2016/67 Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka, NN br. 42/2018 Zakon o elektroničkim komunikacijama

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka kojih je voditelj tvrtka Sportkart. Sportkart čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe, a u skladu sa zakonskim obvezama. Podaci se čuvaju najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe te će su skladu s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina) biti brisani ili anonimizirani, uz iznimku kada podatke čuvamo duže zbog pravnih obveza (npr. slučajevi sudskog spora). Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti. Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu info@karting-arena.com (kontakt sa Službenikom za zaštitu osobnih podataka, voditeljem evidencije osobnih podataka Sportkart d.o.o., Zagreb).

Registracija korisnika

Za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na ovim stranicama, Korisnik se mora registrirati tj. Sportkart će na određenim mjestima unutar stranice i u određeno vrijeme, prikupljati osobne podatke Korisnika poput imena, prezimena, adrese, naziva tvrtke, telefonskog broja, e-mail adrese, lozinke i drugih podataka koje će Korisnik navesti u postupku registracije. Komunikacija ili materijali koje Korisnik dostavi, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. neće se smatrati povjerljivima.

Kolačići

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku)

Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u

košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane? Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Sportkart koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Sportkart i zašto? Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu). Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Sportkart koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup portalu kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

Društvene mreže

Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook i Google+. Također dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće.

Mjerenje posjećenosti

Sportkart koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete to učiniti na sljedećim linkovima: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Gemius – http://optout.hit.gemius.pl/removeEN.php

NEWSLETTER

Prijavom na Sportkart newsletter, klijent i/ili korisnik Sportkart poslovne tražilice pristaje da želi putem e-maila primati informacije o uslugama poslovne tražilice Sportkart, posebnim ponudama, humanitarnim akcijama, nagradnim natječajima i ostalim aktivnostima tražilice Sportkart, kao i zanimljive članke, stručne savjete i druge relevantne sadržaje koje objavljujemo na našim internet stranicama.

Primatelj Sportkart newslettera ima pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje s liste primatelja Sportkart newslettera korištenjem poveznice za odjavu u bilo kojem newsletteru kojeg dobijete od nas (na dnu stranice) ili slanjem zahtjeva za brisanje podataka na info@karting-arena.com.

Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera Sportkart koristi vlastitu platformu te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu osobnih podataka.

KRŠENJE PRIVATNOSTI PODATAKA

U slučaju bilo kojeg oblika ugroze privatnosti podataka čuvanih u sklopu naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od spoznaje o tome da je došlo do prekršaja te ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

To Top